Minecraft

Java versies

Laag geprijsd

Wij bieden simpelweg de laagste prijzen, krachtige servers en snelle ondersteuning.

FTP Toegang

Volledige FTP toegang

Bij ons krijg je volledige FTP toegang, je kan zelf hierdoor alles gemakkelijk aanpassen naar jouw wensen.

Geplande taken

Geplande taken

Soms is het wel is fijn om iets automatisch te laten doen, zoals een back-up maken van je server is altijd handig!

oneindig diskspace

Unmetered schijfruimte

Waarom een maximaal aantal schijfruimte wanneer het ook unmetered kan! Wij gaan uit van onze fair-use policy

Oneindige slots

Oneindige slots

Waarom een maximum aantal slots? Wanneer je ook oneindig kan hebben, bij ons krijg je toegang om je aantal slots te kunnen veranderen.

Console, statistieken

Overzichtelijke statistieken/console

Makkelijk en simpel zien wat er allemaal gebeurt op jouw server, door ons overzichtelijke console en statistieken.

Starter
€ 1,00 / maand
Ons starter pakket is perfect voor kleine servers, met een lage player base. Dit is ook ons goedkoopste pakket dat wij aanbieden, voor maar €1/GB per maand heb je al een Minecraft Server!

SSD Harde Schijf

Intel Xeon CPU E5-2630L @ 2.00GHz

 DDoS bescherming

Gratis automatische backups

Unmetered schijfruimte (fair-use)

Oneindige slots

Minimaal één MySQL Database

Server locatie: Nederland / Europa

Professional
€ 1,75 / maand
Ons professional pakket is perfect voor middelgrote servers, met een middelhoge player base. Dit pakket is wat duurder dan ons starter pakket, maar je krijgt hier wel een extra CPU thread bij! Voor maar €1,75/GB per maand heb je al een Minecraft Server!

SSD Harde Schijf

Intel Xeon CPU E5-2630L @ 2.00GHz

DDoS bescherming

Gratis automatische backups

 Umeterd schijfruimte (fair-use)

Oneindige slots

Minimaal één MySQL Database

Server locatie: Nederland / Europa

+1 Extra CPU thread

Supreme
€ 1,75 / maand
Ons supreme pakket is perfect voor grotere servers of servers die wat meer CPU threads nodig hebben, dit pakket is geschikt voor een hoge player base. Dit is misschien het duurste pakket, maar doordat je zelf je aantal CPU threads kan kiezen wordt het al simpel om de beste server op te bouwen. Voor maar €1,75/GB per maand heb je al een Minecraft Server!

SSD Harde Schijf

Intel Xeon CPU E5-2630L @ 2.00GHz

 DDoS bescherming

Gratis automatische backups

Unmetered schijfruimte (fair-use)

Oneindige slots

Minimaal één MySQL Database

Server locatie: Nederland / Europa

CPU thread keuze

Starter

Volgende stappen

Minecraft server type kiezen

De laatste Minecraft versie is automatisch geselecteerd, deze kan je aanpassen op het gamepaneel zelf


Onze tips

Klik hier
Professional

Volgende stappen

Minecraft server type kiezen

De laatste Minecraft versie is automatisch geselecteerd, deze kan je aanpassen op het gamepaneel zelf


Onze tips

Klik hier
Supreme

Volgende stappen

Minecraft server type kiezen

De laatste Minecraft versie is automatisch geselecteerd, deze kan je aanpassen op het gamepaneel zelf


Onze tips

Klik hier
Minecraft

De open wereld van Minecraft

Speel je Minecraft, dan stap je in een virtuele wereld die je zelf bouwt door middel van vierkante blokken. Het is een creatief spel waarin je eindeloos kan bouwen met oneindig veel van die blokken. Het spel bestaat uit meerdere onderdelen, namelijk de Creative modus, de Survival modus en de Adventure modus.

open wereld Minecraft
minecraft server paneel

Het Minecraft server paneel

Wil je gemakkelijk jouw eigen Minecraft server hosten? Ons paneel is gemakkelijk te gebruiken voor jouw Minecraft server, met alle functies die je nodig hebt.

Start, stop, & restart servers

Live console log

Makkelijke file manager

Run commands in de console

2 Factor Authentication

Server versie aanpassen

Restart na een crash

Subuser support

Ram, disk space & CPU status

Minecraft & Java versies aanpassen

Herinstaleren van je server

Minecraft, Java & Server versies support

Minecraft

1.17 – 1.19+

1.12 – 1.16.5

1.6 – 1.11.1

1.0 – 1.15.2

Java

Java 17

Java 16

Java 11

Java 8

Server

Vanilla Minecraft

Paper (& Spiggot)

Bungeecord

Forge Minecraft

En meer!

Frequently asked questions

Oneindige opslagruimte

Wij bij Supreme Hosting doen aan FAIR USE, wat dit voor jou inhoud is dat je oneindig opslag ruimte kan gebruiken dat aan jouw pakket is verbonden. Jij kan dus zoveel opslagruimte gebruiken dat je nodig hebt. Er is een standaard aantal gigabytes meegegeven per pakket (10, 15 of 20 GB), als je meer opslagruimte nodig hebt. Dan heb je hier ook recht op en kan je dit aanvragen door contact met ons op te nemen.

Als je toch over je maximum heen gaat dat met jouw pakket is meegegeven, dan kan je meer ruimte aanvragen door contact met ons op te nemen. Hier helpen we je graag verder, dit kan via al onze contact opties die wij aanbieden.

Kan ik zelf mijn Minecraft versie aanpassen?

Je server staat automatisch op de laatste versie van Minecraft, dit is natuurlijk altijd aanpasbaar! Je kiest nadat je bij ons een Minecraft server neemt, de versie die je wilt instaleren. Dit kan je doen om naar startup te gaan op het gamepaneel. Vergeet hier ook niet je Java versie aan te passen als dit niet automatisch gaat.

Kan ik zelf mijn type Minecraft server kiezen?

Je kan de soort Minecraft server zelf uitkiezen bij het betaalproces, hierna kan je altijd nog je soort Minecraft server aanpassen. Bijvoorbeeld van Vannila Minecraft naar Forge, dit kan je doen door contact met ons op te nemen, wij zullen je hier snel bij helpen en je server opnieuw instaleren.

Of je kan dit zelf handmatig doen, je hoeft dan alleen de gewenste server te downloaden zoals Forge, Sponge, Bukkit, etc. Dit bestand kan je hernoemen naar server.jar en in de file manager zetten. Hierna start je je server weer en zal het systeem alles voor je doen. Vergeet niet de juiste Minecraft & Java versie te kiezen.

Houd er rekening mee om eerst een back-up te maken van jouw server en ergens op een locatie op te slaan waar jijzelf altijd bij kan, bijvoorbeeld je eigen computer, USB stick, laptop.

Hoelang duurt het totdat mijn server gereed is?

Na jouw betaling zal de server meteen aangemaakt worden (als de betaling volledig is afgerond en overgemaakt), hier zal je dan een e-mail van krijgen met alle informatie die jij nodig hebt om naar het paneel te komen. Ook op je klantenpaneel bij jouw producten kan je naar het gamepaneel komen. Alles gaat automatisch en er zal dus geen vertraging inzitten. Het kan wel zo zijn dat er een wachttijd op staat voor als je betaald met een betaalmiddel dat niet meteen overgemaakt kan worden.

Kan ik mijn pakket altijd upgraden of downgraden?

Dit is altijd mogelijk, als je je abonnement wilt veranderen zal je naar je klantenpaneel moeten gaan op de website en naar je diensten gaan. Hier kan je je abonnement bijwerken en met een paar knoppen ben je zo klaar. Wanneer je je betaling is afgerond zal je pakket automatisch geupgrade worden.

Kan ik om hulp vragen bij problemen?

Natuurlijk kan dit! Wij staan altijd voor je klaar via al onze contact mogelijkheden die wij aanbieden: Live Chat, Mail, Tickets en telefonisch contact. We zullen zo snel mogelijk op je vragen reageren!

Kan ik mijn pakket altijd opzeggen?

Je pakket opzeggen kan heel gemakkelijk via ons klantenpaneel op onze website, hier zal je naar je diensten moeten gaan en daar zie je een rode knop dat zegt: Vraag opheffing aan, dit systeem gaat automatisch, dus geen gedoe. Het is jammer om je weg te zien gaan, we helpen je graag met problemen!

Is het mogelijk om meer dan het aantal aangegeven CPU Threads te gebruiken? En of meer dan het aangegeven aantal Ram?

Als je toch nog na het aantal aangegeven CPU Threads niet genoeg hebt, kan je altijd contact met ons opnemen om eventueel meer CPU Threads te kunnen aanschaffen. Hier zal je natuurlijk wel extra voor moeten betalen, dit geldt ook als je meer dan het aantal aangegeven Ram nodig hebt. De kansen dat je echt meer nodig hebt zijn klein, maar het is wel mogeljk.

Kan ik een MySQL Database gebruiken?

Ja dit is mogelijk, elk pakket bevat minimaal één MySQL Database. Hier kan je zelf mee doen wat je wilt voor jouw server. Deze database kan je zelf aanmaken wanneer jij maar wilt.

Als je meer MySQL Databases wilt gebruiken, dan zal je hiervoor contact met ons moeten opnemen.

Waar is mijn server te vinden?

Wij hebben op dit moment maar op één plek een datacenter staan. Deze bevind zich in Europa / Nederland, in de toekomst kunnen er meer datacenters worden gecreëerd buiten Europa.

Onze tips

1.17 & 1.19+ Minecraft server

De laatste tijd zijn er veel updates geweest voor Minecraft, dit geld zeker voor 1.17 en 1.19+. Hierdoor zal je meer RAM moeten gaan gebruiken, wij raden je aan om minimaal 5GB aan RAM aan te schaffen, dit kan soms nog wel storingen hebben zoals lagg en terug teleportatie op lange termijn.

Je kan dan beter voor 6GB RAM gaan of meer, dan zal dit veel minder vaak voorkomen en zal de server soepeler lopen.

Modded Minecraft servers met Forge

Als je een modded Minecraft server wilt starten, dan zal je rekening moeten houden dat je RAM sneller omhoog kan gaan. Dan bij een versie zoals 1.12.2 zal dit niet al te snel gebeuren hier raden wij je aan om minimaal 5GB RAM aan te schaffen. Bij hogere versies zoals 1.16, 1.17 & 1.19+ zal je sneller merken dat de RAM omhoog gaat. Wij raden je dan aan om toch minimaal 7GB RAM aan te schaffen.

Minecraft server voor maar €1 per maand

Als je echt het minimale van het minimale wilt voor maar €1 per maand, dan zou je een Vanilla Minecraft server kunnen starten op de versie 1.12.2 of lager, als je toch een hogere versie zou willen kan je het toch proberen, maar we raden het niet aan. Vanwege de grote updates die kwamen na 1.12.2, bijvoorbeeld de Aquatic update die kwam in 1.13.

Het ideale pakket voor jou

We snappen dat het lastig kan zijn om een pakket te kiezen, en zeker als je voor het eerst een Minecraft server gaat opbouwen. Wij hebben het zo simpel mogelijk gehouden en we helpen je graag met het kiezen van het ideale pakket voor jou.

  • Starter:
    Ons starter pakket is perfect voor kleine servers, met een lage player base.
  • Professional:
    Ons professional pakket is perfect voor middelgrote servers, met een middelhoge player base.
  • Supreme:
    Ons supreme pakket is perfect voor grotere servers of servers die wat meer CPU threads nodig hebben, dit pakket is geschikt voor een hoge player base.

24/7 Deskundige & persoonlijke IT-ondersteuning

Wij zijn 24/7 beschikbaar om je snel te helpen. Dit doen wij hoofdzakelijk telefonisch.
Verder hebben wij een ticket systeem. Ook zijn wij beschikbaar via onze e-mail, deze zijn alleen vaak druk.
Op onze website is ook een FAQ pagina te vinden.
Support